Otthonfelújítási támogatás

Bejelentette a kormány az új lakásfelújítási támogatás legfontosabb feltételeit. 2024. júniusától akár 7 millió forintos felújítást is támogat az állam az 1990 előtt épült családi házak esetében, ha energetikai korszerűsítés a cél. Egymillió forintos önrészre lesz szükség, amihez kamatmentes hitelt és vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a lakók.

A pontos bejelentés ide kattintva olvasható.

Az Energiaügyi minisztérium tájékoztatása szerint várhatóan 2024. június 03-tól induló program első, 108 Milliárd Forint keretösszegű támogatása 20.000 ingatlan megújulásához járul hozzá.

Az új lakásfelújítási támogatást hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, a melegvíz-rendszer és a fűtési rendszer korszerűsítésére, úgy hogy a beruházás eredményeképpen a kiindulási állapothoz képest 30% energiamegtakarítást érjünk el az ingatlanon.

A támogatás ingatlanonként 7 millió Ft keretösszeggel járul hozzá a beruházásokhoz, melyből 1 millió Forint Önerővel kell rendelkeznie a beruházónak. Ezen Önerő jelenlegi tudásunk szerint piaci hitel is lehet.

A konstrukcióban az Ön lakóhelyének átlagjövedelme szerint lehet jogosult kamatmentes kedvezményes hitel és vissza nem térítendő támogatás felvételére:

Az országos átlagjövedelem 75 %-át el nem érő járások

Az országos átlagjövedelem 110 %-át meghaladó járások
Hogyan segítünk Önnek sikeres pályázatában?
  • Amennyiben nem kíván pályázni, vagy épülete nem megfelelő a pályázatra, avagy olyan beruházást is meg kíván valósítani, mely nem támogatható, azaz nem épületenergetika, és ehhez hitelt kíván felvenni, az esetben egyablakos rendszerünkben felvesszük a zöld hitelek előzetes bírálatához szükséges adatokat, s partnereink közül az Ön által preferált kapcsolati pontra továbbítjuk. Így a folyamatban gyorsan és kényelmes, a banki várakozást és helyben történő adatkitöltést megspórolva segítjük közelebb céljához.
  • Segítünk a pályázat összeállításában, benyújtásában, a megfelelő dokumentumok előállításában (pl. Ingatlan Energia tanúsító kirendelésével)
  • Pályázatának támogatással nem finanszírozható részeit a piac legolcsóbb zöld hiteleivel fedezzük
  • Segítünk a legoptimálisabb alapanyagkereskedő megtalálásában
  • Magas minőségű, garanciális munkát vállaló, megyei szinten minősített kivitelezői hálózattal támogatjuk beruházását,l való közvetlen összekapcsolás történik.